CD Review: Storyville (Robbie Robertson)

Storyville

Bij Van Leest is de CD Storyville van Robbie Robertson in de “3 voor €15”. Al jaren geleden had ik zijn zelfgetitelde CD gekocht, en dat was altijd al één van mijn favorieten.

Voor degenen die Robbie Robertson niet kennen: in de jaren 60 was hij één van de bandleden van The Band. Na die tijd werd het stil rondom hem, maar in 1987 had hij een hit met “Somewhere down the crazy river”. Samen met nummer als “Fallen angel” en “Showdown at big sky” én met medewerking van artiesten als Bono en Peter Gabriel is zijn solodebuut op zijn minst geslaagd te noemen.

Storyville is de opvolger, alweer uit 1991. Hij gaat hier door op de weg die hij met zijn eerste album had ingezet. Volgens Amazon “this 1991 successor finds Robertson once more rooting his songs in the Deep South, taking its title from New Orleans’s fabled red-light district–the symbolic birthplace for of jazz. These songs evoke the Crescent City in the recurrent second-line rhythms, warm horn choruses, and choral call-and-response of the arrangements, while Robertson’s unvarnished but indelible baritone and yearning falsetto testifies on the preachers, con men, drifters, and star- crossed lovers of his well-crafted songs.”

Voor 5 euro meer dan de moeite van het kopen waard!

Delen

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *