Een Media Center bouwen (1)

Tweakers.netIk heb besloten een Media Center te bouwen. De afgelopen weken heb uitgezocht welke onderdelen ik nodig heb, en vervolgens ben ik op Tweakers gaan kijken waar ik de onderdelen het voordeligst kan krijgen. Voordeligst houdt automatisch in dat je je bestelling over meerdere winkels moet verdelen. Dat geeft me ook meteen de mogelijkheid om deze online shops met elkaar te vergelijken, en dat zal ik bij deze de komende dagen doen. In het strijdperk zijn getreden:

Een eerste indruk. De site van 1to0 is ronduit lelijk (maar vergeet niet, we zijn op zoek naar goedkope deals!). iComputers heeft een nette site (alleen de linker navigatiebalk danst wat over het scherm). Yuser heeft ook niet zo’n mooie site (maar wel een gunstige videokaart), en Zercom tenslotte heeft een prima overzichtelijke homepage.

Dan ben ik, naast de prijs van de artikelen (bij allemaal netjes inclusief BTW), geïnteresseerd in verzendkosten. Daar doen ze nogal geheimzinnig over. De beste optie is om je winkelwagentje af te rekenen, dan verschijnen de bijkomende kosten plotseling in beeld. Tweakers geeft op haar eigen site aan wat de verzendkosten zijn, maar deze blijken niet altijd te kloppen. Bij Zercom komt er bijvoorbeeld een toeslag bij voor extra gewicht.

iComputers komt aan het eind van de transactie als enige met een printbare factuur en een statusmelding (“nog niet verwerkt”). Yuser geeft een wit scherm met alleen de woorden “dank u”, maar stuurt vervolgens wél een mail met een factuur. Ik vermoed dat ik dit moet betalen, maar dat wordt niet expliciet gemeld. Bij 1to0 wordt dit wél in de mail vermeld. Bij Zercom tenslotte komt er blijkbaar een handmatige actie aan te pas, want daar ontving ik pas een paar uur later een factuur.

Ik heb inmiddels alle vier de facturen betaald, dus wordt vervolgd!

Delen

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *