Interessante wetenschap: Robbert Dijkgraaf

SpongebobIk miste het zondag, of liever gezegd, ik zapte er langs. Zomergasten met Robbert Dijkgraaf. Volgens de VPRO site: “Robbert Dijkgraaf (1960) is hoogleraar mathematische fysica aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor was hij verbonden aan de Princeton University in New Jersey (VS). Na zijn studies wiskunde en natuurkunde studeerde Dijkgraaf een periode aan de Gerrit Rietveld Academie, maar hij kwam toch terug naar de wetenschap om in Utrecht cum laude te promoveren bij Nobelprijswinnaar Gerard ’t Hoofd. In 2003 ontving de theoretisch fysicus de prestigieuze Spinoza-premie voor zijn werk op het gebied van de snaartheorie, de theorie die een verbinding is tussen de relativiteitstheorie van Einstein en de quantummechanica. Dijkgraaf legt graag een link tussen alledaagse zaken en de wetenschap. In zijn columns voor NRC Handelsblad schrijft hij bijvoorbeeld over Bush en de wetenschap, of over vermeend seksisme op Harvard.”

Iedereen op mijn werk had het erover; hoe interessant wetenschap kan zijn. Over Fermat, Feynman, fractals ging het, maar ook over Fatboy Slim en Spongebob Squarepants. Zaterdag 13 augustus om 13.10 wordt ‘ie herhaald. Kijken dus!

Delen

Reacties

reacties

Een gedachte over “Interessante wetenschap: Robbert Dijkgraaf

  1. Pingback: De Tonsument - Over digitale trends, muziek, sport en van alles… » Blog Archive » Powers of Ten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *