Een Media Center bouwen (8)

De kracht van de stilte. Ik had de componenten voor mijn Media Center uitgekozen op geluidsproductie. Het Media Center staat in de woonkamer, en ik heb geen zin in een opstijgend vliegtuig naast mijn TV. In deze situaties loop je typisch tegen de “zwakste schakel” op. Mijn voeding produceert 0 dB (daar betaal je dan ook voor!), mijn geluidskaart is passief gekoeld, mijn processor heeft een Zalman-ventilator (de stilste). Die componenten hoor ik dus niet, maar de ventilator vóór in de kast des te meer. Sterker nog, hij overstemt alles; ik moet mijn TV een tandje harder zetten met het Media Center. Het schijnt dat je er een grotere ventilator in kan zetten (die maakt dan minder omwentelingen en is dus stiller). Zo blijf je bezig…

Delen

Reacties

reacties

Een gedachte over “Een Media Center bouwen (8)

  1. Pingback: De Tonsument - Over digitale trends, muziek, sport en van alles… » Blog Archive » In de mix: Mediacenter, iTunes en Icecast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *