Je Flickr account wegflikkeren?

Yahoo heeft Flickr overgenomen. Een tijdje geleden overigens al. David en Goliath sloten een verbond. Een collega van mij had al een Flickr account en was enthousiast; hij kreeg er Gigabytes en een gratis weg te geven account bij.

Nu wil Yahoo dat Flickr-gebruikers in 2006 (ook) een Yahoo account erbij nemen. Niet echt een heel drastische actie voor de gebruiker. Maar sommige trouwe ‘Flickrites’ komen in opstand. Ze hebben een protestgroep geformeerd, Flick Off, en dreigen “symbolisch zelfmoord” te plegen door hun account op te heffen. Geen middel blijft ongeschuwd: beschuldigingen dat Yahoo China helpt om een journalist achter de tralies te krijgen, dat Yahoo ongelukkige advertenties plaatst bij nieuws over Katrina, dat Yahoo Instant Messenger ongewenste features installeert.

Het doet in een bepaald opzicht denken aan de tirade van Jeff Jarvis tegen Dell. Belangrijk verschil is dat Jarvis aantoonbaar slecht behandeld werd door Dell, terwijl het aanmaken van een Yahoo account mij vrij onschuldig lijkt. Nu lijkt me de invloed van de Flickrites behoorlijk minder dan die van topblogger Jarvis, maar ik zou Yahoo – net als Dell – adviseren dit soort signalen niet zomaar weg te wuiven.

Delen

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *