Bot vangen bij het kabinet

Ben BotMinister Bot vond de inval in Irak bij nader inzien niet erg verstandig. Logisch, want de inval was bedoeld om nucleaire wapens op te sporen, en die werden nooit gevonden.

Onmiddellijk ontstond er ophef in de kamer. ‘Onverstandig’ en ‘ongepast’ waren zijn uitspraken geweest. Hierop besloot Bot zijn eerdere verklaring in te trekken, en meende hij ‘dat de inval gerechtvaardigd was en dat hij net als het kabinet in 2003 de invasie vandaag waarschijnlijk zou steunen.’

Wie houdt nou wie voor de gek? Bot de regering? Bot zichzelf? Of de regering het Nederlandse volk?
Als een minister moet vrezen voor een berisping als hij een mening verkondigt die niet in lijn ligt met die van de regering, zijn we volgens mij niet op de goede weg. Zeker als zijn eerste opvatting toch zeker wel hout snijdt: OK, een dicatator weg, maar geen kernwapens, en een land dat inmiddels in staat van ontreddering verkeert.

Toch eens gekeken wat de mening van de ‘gewone man’ is. Ik had verwacht dat de meeste nieuwssites hier ruimte voor zouden bieden. Dat valt wat tegen.
GeenStijl, Trouw en de Telegraaf hebben een lezersreactie. Bij de Volkskrant vind ik alleen een reactie van ‘deskundigen’, terwijl bij NRC alle informatie achter de login zit. Marijnissen blogt er natuurlijk over, terwijl op de site van de NCRV de kijkers mogen reageren op een stelling. Tot slot kun je natuurlijk een zoektocht starten op Web-log.nl.

Overigens ben ik benieuwd of onze volksvertegenwoordigers déze media ook volgen.

Delen

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *