Mijn favoriete fietswinkel

Dr. BeykVorige week begaf mijn fiets het, na slechts een jaar dienst. Het was weliswaar een tweedehands, maar eerlijk gekocht bij een fietswinkel. Ik bracht de fiets weer terug naar de fietswinkel, Dr. Beyk aan de Overtoom in Amsterdam. Het euvel was direct duidelijk: de trapas moest vervangen worden. Ik liet mijn telefoonnummer achter, en zou teruggebeld worden zodra de fiets gerepareerd was.

Gisteren had ik een bericht op mijn voicemail, dat ik mijn fiets op kon komen halen. De rekening bleek vrij fiks: 61 euro. Toen ik het bonnetje kreeg, maakte de fietsenmaker me erop attent, dat hij een rekenfout had gemaakt, en dat het bedrag 59 euro was. Omdat ik er niet kon pinnen, moest ik langs een automaat. “Kom het geld anders in de loop van de week maar brengen”, zei de fietsenmaker. Ik antwoordde dat ik het geld direct ging halen, maar dat het me tegenviel dat de fiets al na een jaar kapot was. Dat vond hij zelf ook wel, dus hij wilde het bedrag wel verlagen naar 50 euro. Toen ik hem na terugkomst de 50 euro gaf, gaf hij me nog eens 16 euro terug. Het zat hem toch niet lekker, dat die fiets zo snel stuk was gegaan, dus hij wilde alleen de materiaalkosten verrekenen.

Dat noem ik nog eens klantgericht! Als klap op de vuurpijl suggereerde de fietsenmaker me nog om een dezer dagen langs te komen om mijn achterband op te laten pompen – omdat die toch wel wat leeg was. Mijn favoriete fietswinkel: Dr. Beyk, Overtoom, Amsterdam.

Delen

Reacties

reacties

4 gedachten over “Mijn favoriete fietswinkel

  1. There have been calculations on optimal conditions post-climate change (er, mid-climate change, since it’s likely to be a centuries-long series of casrtsaophiet). The Highlands are not a fantastic bet, since the gulf stream is probably one of the most likely horror-case scenarios out there (hello, European mini-ice age).I wish I could tell you which regions will fare best, but there are so many different models, it’s rather hard to say. Rainfall will matter greatly, and that’s the hardest thing to predict.

  2. The origin with the engagement ring is mentioned to date back for the year 1215. Pope Innocent III announced a period of waiting to be observed from the time of betrothal for the period of marriage. Believers began to wear an engagement ring to display the present or changed status of betrothed couples. The practice became well known with slight variations around the globe.

  3. You have (yet another) email Mark – when I was reading Eclipse the other day, I thought to myself, hmmm, I wonder if he needs more volunteers… it took your request for me to get off my arse/be brave enough to do so, but hey, now I have. Would love to help, I am one of those strange people who actively enjoys editing…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *