Hoe actueel is de EPG?

De Elektronische Programmagids – EPG – wordt hét middel om (in de toekomst) te navigeren door het oerwoud van televisiekanalen dat op ons afkomt. De EPG moet voor televisie de rol gaan spelen die Google voor internet speelt.

Zelf gebruik ik de EPG op mijn Mediacenter om programma’s op te nemen. Handig voor bijvoorbeeld De Wedstrijden (de “Studio Sport op Talpa”). Om twee redenen is de EPG hiervoor ideaal. Ten eerste omdat het de mogelijkheid biedt niet één aflevering op te nemen, maar automatisch de hele serie. Zo worden alle wedstrijden uit de Eredivisie netjes op mijn harde schijf opgenomen. Hetzelfde kan natuurlijk gelden voor een televisieserie als 24 of Desperate Housewives, al naar gelang je persoonlijke voorkeur.
Een tweede evidente voordeel is de mogelijkheid om De Wedstrijden op te nemen, en de analyses van Gullit én de reclames te skippen. Ik begin tegenwoordig met kijken om half acht (als de uitzending al een half uur bezig is), en ben precies klaar met kijken als de uitzending ten einde is. Heb ik geen enkele reclame hoeven bekijken.

Er treedt met die EPG echter één irritant probleem op: de uitzending eindigt over het algemeen later dan de EPG aangeeft. Hierdoor mis ik telkens de laatste paar minuten van de uitzending. De enige manier (die ik heb gevonden) om dit te voorkomen, is het eropvolgende programma óók op te nemen. Maar dit gaat natuurlijk mis als je een hele serie opneemt – het programma dat op de serie volgt wisselt over het algemeen.

Heeft iemand een oplossing voor mijn probleem? Een betere EPG? Suggesties zijn van harte welkom!

Delen

Reacties

reacties

3 gedachten over “Hoe actueel is de EPG?

  1. Mijn EPG (Digitenne) is ook verre van perfect. Het is jammer dat good old ‘showview’ niet werkt, daarmee miste je vrijwel nooit iets omdat er volgens mij een signaal werd meegezonden bij begin en eind.
    Mijn oplossing (voor series): selecteren in EPG, aanpassen met ruime marges aan begin en eind, en vervolgens op ‘weekly’ zetten.

  2. Bij de serie – instellingen van het media center (geprogameerd) kan je aangeven dat je 5, 10, 15 of 30 minuten na de eindtijd de opname wilt stoppen. Je kan dus een veiligheidsmarge inbouwen.

  3. Vreemd. Ik kan in mijn instellingen wél tot 4 minuten na de uitzending stoppen, maar heb nergens een optie voor een marge van 30 minuten. Moet ik door nog iets speciaals voor doen – een plugin downloaden ofzo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *