Profiteert de concurrentie van Flickr Geotagging?

Het zal weinigen zijn ontgaan dat Flickr sinds enkele dagen aan geotagging doet. Geotagging is het principe dat je bij een foto de coördinaten als tags meegeeft, zodat je via (in dit geval) Yahoo Maps kunt zien waar de foto is gemaakt.

Ik heb veel positieve reacties gezien op de manier waarop Flickr de dienst geïntroduceerd heeft. Een collega van mij maakte tot voor kort gebruik van een plugin om te geotaggen, en hij kon met één druk op de knop deze tags ‘omzetten’ naar Flickr’s geotags.

Ook een concurrent van Flickr, Zooomr is enthousiast over de dienst. Thomas Hawk, Chief Evangelist van dit bedrijf, schrijft een ‘rave review‘ hierover. Het is grappig om te zien dat hij op zijn beurt weer schouderklopjes krijgt van iemand als Scoble vanwege zijn openheid. Wat weer positieve effecten zal hebben voor zijn eigen bedrijf.

Overigens doet Zooomr al langere tijd aan geotagging, en zijn velen ervan overtuigd dat Zooomr nóg beter is dan Flickr. Om in de gaten te houden.

Delen

Reacties

reacties

Een gedachte over “Profiteert de concurrentie van Flickr Geotagging?

  1. Flickr geotagging interface if brilliant, but it’s designed for massive geotagging, not for accuracy, maybe because of Yahoo Maps poor coverage of most of the World.

    However if you prefer Google Maps, Zooomr is not the only alternative, our project, Panoramio, may be interesting for you. Btw, you can later watch the photos in Google Earth KML feed, a much better experience than web based maps.

    Eduardo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *