Jong geleerd, oud (na)gedaan

Ik had een inhaalslag te doen in het bijlezen van mijn favoriete weblogs, waaronder die van Seth Godin. Dus kwam ik pas afgelopen week zijn post over jongleren tegen. Hij verwijst naar een video van een Amerikaan, Chris Bliss, die op de laatste nummers van het White Album van de Beatles zijn jongleerkunsten vertoont, en tenslotte een ovatie krijgt.

Ik heb jaren geleden leren jongleren, en kan uit ervaring verklappen dat dat best wel meevalt. Als je er wat uurtjes instopt, kun je al snel behoorlijk wat kunstjes uithalen.  Met drie ballen althans. Met méér ballen wordt het al snel lastiger. Dat bewijst Jason Garfield. Of eigenlijk niet. Want hij laat zien hoe eenvoudig het is om met vijf ballen te jongleren. Op dezelfde muziek als Bliss, precies hetzelfde geluidsfragment, mét ovatie. De ‘Chris Bliss Diss‘ noemt hij zijn optreden. Maar, zo betoogt Seth, doordat hij het zo eenvoudig laat lijken, is het uiteindelijk minder indrukwekkend.

[gv data=”QYUXaYCkv-A”][/gv]

Over jongleren gesproken: ook weer via Seth Godin een job interview van een jongleur.

Delen

Reacties

reacties

3 gedachten over “Jong geleerd, oud (na)gedaan

  1. Aí é bug do jogo, em não completar as tarefas… Ou talvez a tradução saiu errada, ao inves de coletar a coleção da pera e do cogumelo, saiu para receber dos vizinhos… Se alguem souber de algo comente!No mais, entre em contato com os caras do jogo, pela aba Comunidade na parte superior do apiÃtatlvo…Aci© mais…

  2. We cherished your responsibility may obtain performed proper the following. The actual sketch wil attract, your own published subject material stylish. nonetheless, a person order acquire bought a great impatience more than that you would like end up being providing these. inside poor health definitely appear more in the past again because the related almost a whole lot continuously inside of case you shield this boost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *