Waarom toont Google zoveel resultaten?

Relevante vraag van mijn collega Emmelien: Waarom kun je na een Google zoekopdracht pagina na pagina met resultaten bekijken? Seth Godin geeft aan dat  het woord “unique” 664 miljoen resultaten oplevert. Is er iemand te vinden die verder kijkt dan pakweg drie pagina’s met resultaten? Volgens mij – althans zo doe ik het zelf – verfijn je je zoekopdracht als je niet meteen vindt wat je zoekt.

Iemand enig idee wat de bedoeling van Google is? Laten zien dat ze écht het internet enorm doorzoeken? Of “altijd zo geweest”?

Delen

Reacties

reacties

2 gedachten over “Waarom toont Google zoveel resultaten?

  1. Eigenlijk is het simpel het is alleen maar op te laten zien dat er zoveel paginas zijn met die informatie. In werkelijkheid slaat google (en alle andere) alleen de 1000 meest relevante paginas voor een gegeven query op. Daarom kan je ook nooit naar pagina 1001 kijken.

  2. ik gebruik het om te kijken welke spelling of manier van uitdrukking in een taal het meest gebruikt wordt. de meeste hits, de grootste waarschijnlijkheid, erg handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *