Hoe verzamel ik mijn commentaar?

RSS heeft het mogelijk gemaakt dat je blog posts niet alleen vanuit newsreaders gelezen worden, maar ze ook in rap tempo vermenigvuldigen naar andere sites. Zo lees jij deze post misschien wel via Hyves, Plaxo, Facebook, MyBlogLog, of een site die ik helemaal niet ken. Syndicate out, zogezegd.
Als ikzelf commentaar lever op een post op andermans weblog, dan kan men via CoComment dit commentaar – en de reacties daar weer op – volgen op mijn eigen weblog. Ik heb daar zelf een plekje voor ingeruimd in mijn sidebar. Syndicate in, zogezegd.

Andersom kan iemand anders commentaar leveren op een post op mijn weblog zelf. Maar dat kan deze persoon ook doen op al die andere sites waar mijn post naartoe is doorgeRSSt. Vaak zie ik dat commentaar pas veel later, en soms (ongetwijfeld) helemaal niet. Is er geen manier om dat her en der verspreide commentaar weer terug te leiden naar mijn eigen weblog? Een soort trackback voor comments. Bestaat dit?

Delen

Reacties

reacties

2 gedachten over “Hoe verzamel ik mijn commentaar?

  1. Robert Scoble is niet zo enthousiast. Zie http://scobleizer.com/2007/07/31/why-i-dont-recommend-cocomment/. Als alternatieven worden co.mments.com en Commentful (http://commentful.blogflux.com/) genoemd. Heb ze zelf kort getest, maar ben nog geen grote verschillen tegengekomen.
    Het valt me op dat CoComment er niet consequent in slaagt om commentaar te ‘tracken’. Daardoor moet je tóch vaak naar de site gaan waar je commentaar hebt geleverd, en dat zou nou net niet de bedoeling moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *