Voor elk wat wils: Tumblr

TumblrGeïnspireerd door Ronald ben ik laatst weer eens aan de slag gegaan met Tumblr. Tumblr is een webapplicatie die – net als een traditionele weblog – berichten in chronologische volgorde toont. Interessant aan Tumblr is dat de berichten een mix zijn van ‘editorial’ stukjes en (persoonlijke) RSS feeds. In dat opzicht positioneert Tumblr zich tussen de traditionele weblog en bijvoorbeeld Twitter of Jaiku. Leuk aan Tumblr is dat het posten van berichten écht laagdrempelig is, én dat je de mogelijkheid hebt om muziekfragmenten te uploaden. Lezers (of liever luisteraars) kunnen deze audiofragmenten eenvoudig, vanaf de Tumblr site, beluisteren.

Iedere gebruiker kan een persoonlijke Tumblr aanmaken. Daarnaast kun je in je Tumblr Dashboard de Tumblogs van anderen toevoegen – een soort RSS reader, maar dan ‘on steroids’. Ik heb nog niet uitgevonden op welke manier je de Tumblogs van anderen eenvoudig kan vinden – vandaar dat ik alleen via-via de Tumblogs van Ronald en Fred Wilson (A VC) heb toegevoegd. Mijn Tumblog heeft enige overlap met mijn weblog, maar is door zijn andere manier van presenteren toch ook weer anders. Ik kan me voorstellen dat Tumblogs daardoor weer andere doelgroepen aanspreken. In elk geval kun je mijn Tumblog vinden onder tumblr.tonsument.nl.

Delen

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *