RSS feed op je mobiel: teasen of wegjagen?

Google Reader MobileMobiel zijn we inmiddels zover, dat we hier prima (bepaalde) online applicaties op kunnen draaien. Voor mij is één van de waardevolste toepassingen Google Reader, de RSS reader van Google. Ik vind de user interface fantastisch; met name het per tien artikelen ‘marken as read’ zorgt ervoor dat je heel snel door je feeds heen kunt scannen. Behalve door de feeds die een paar regels van het artikel weergeven, steevast gevolgd door een ‘Lees meer’. Via je PC is dat nog wel te doen, dan open je het artikel gewoon binnen de website waar het feitelijk gepubliceerd is. Op je mobiele telefoon is het openen van zo’n website echter geen sinecure: het duurt vaak lang en je moet vervolgens door allerlei niet-relevante content heenscannen om bij het eigenlijke artikel te komen.

Als zo’n korte RSS feed bedoeld is als teaser, schiet het zijn doel op de mobiele telefoon voorbij: ik heb helemaal geen zin meer om het artikel te openen. Neem als voorbeeld een artikel van Dutch Cowboys: “Wetpaint’s politieke voorkeur voor Obama?“. Dit heeft als feed inhoud “Een online dienst die “doet” aan politiek? De wiki-dienst Wetpaint ‘lijkt’ er aan te doen.”. En vervolgens moet je doorklikken om het hele artikel te lezen. Ik ben echter nog op geen enkele manier getriggerd, en klik dus ook niet door.

Dus: óf de inleiding van een artikel wordt zo interessant (en lang) gemaakt dat je er per se op door wíl klikken, óf er zou een speciale ‘mobile’ RSS feed moeten komen, met altijd het hele artikel in de feed.

Delen

Reacties

reacties

Een gedachte over “RSS feed op je mobiel: teasen of wegjagen?

  1. Helemaal mee eens! Ik heb vorige week een artikel geschreven pro full-content RSS feeds. Dit naar aanleiding van een soortgelijke ervaring in de trein met Google reader.

    Als ik dit artikel eerder had gelezen, had ik je rechtstreeks kunnen citeren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *