N95 als gamecomputer?

Secret of Monkey IslandSecret of Monkey IslandSecret of Monkey IslandIk werd door mijn oud-klasgenoot Tjeerd Lamers (teruggevonden via Hyves) geattendeerd op de mogelijkheid om klassieke spelletjes te spelen op je mobiele telefoon. Destijds – midden jaren 80 – hadden we een omvangrijke gamecollectie opgebouwd, eerst op de Commodore 64, later op de Amiga. Om deze games nu ook op je telefoon te kunnen spelen, moet je allereerst ScummVm op je telefoon installeren, en vervolgens kun je via ‘oldware’ sites klassiekers als Secret of Monkey Island en Duke Nukem downloaden en op je telefoon zetten. En dat blijkt ineens heel erg verslavend te zijn – je waant je weer helemaal in de jaren 80!

Enige wat je mist is de traditionele joystick – dat werkt op een Nokia N95 wat lastiger. Wat dat betreft zou een telefoon met touchscreen handiger zijn. Maar ik weet in elk geval waar ik mijn verloren uurtjes aan kan besteden!

Delen

Reacties

reacties

10 gedachten over “N95 als gamecomputer?

 1. ik heb zelf een Nokia N73
  mijn vraag: werkt dat ook bij deze Nokia of alleen bij een N95?
  Ik zit namelijk veel in de trein dus dat zou een mooie afleiding zijn

 2. Henny,

  ScummVM werkt (oa) op telefoons met Symbian S60 V3. Daar is de N73 (volgens mij) ook mee uitgerust, dus als het goed is zou het ook met jouw telefoon moeten werken!

 3. Other related posts that you will find inieersttng: Fitness connection gyms | Durham, North Carolina Health Club Gyms in Sparks, Nevada Health and Fitness Centers | Woodlands, TX Fitness Centers in

 4. Yo llego algo tarde, pero te felicito igualmente, eres uno de los blogueros más constantes que conozco, junto con mi Maripuchi.Me pondré rauda a elaborar mi lista para ese posible encuentro.Un abrazo

 5. Quick question, in your tables video, what is the code you have for your macros that called the two tables you called? It just pasted the /tbl TableName into chat, but that’s exactly what I need.Was the only code just the line /tbl TableName?Thanks for the help.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *