Houdt Microsoft Vista ons voor de gek?

Scannend door mijn RSS feeds kwam ik een artikel tegen over de crashes die op Microsoft Vista plaatsvinden. Dat triggerde mij, want ik heb thuis Vista draaien, en die crasht inderdaad om de haverklap. Volgens het artikel zijn NVIDIA drivers verantwoordelijk voor 30% van de crashes. Vista geeft bij iedere crash keurig een melding wat de vermoedelijke oorzaak is, en inderdaad worden bij mij thuis ook vaak Vista crashes toegeschreven aan die video driver.

Ik draai een programma genaamd MusicIP (meer daarover binnenkort), en op mijn Vista PC crasht die altijd binnen 10 minuten. Oorzaak: NVIDIA. Nu heb ik eens heel goed gekeken wat er gebeurt op mijn PC (via de Task Manager). Op het moment dat ik MusicIP opstart, gaat de (een?) scanner (scanner.exe) enorm veel processortijd claimen. Zodra ik die scanner ‘kill’, crasht mijn Vista PC niet meer. Probleem opgelost. Maar je maakt mij niet wijs dat NVIDIA hier iets mee te maken heeft.

Of zou Microsoft erbij gebaat zijn om NVIDIA in een kwaad daglicht te stellen?

Delen

Reacties

reacties

Een gedachte over “Houdt Microsoft Vista ons voor de gek?

  1. he Ton, ik hoor veel slechte verhalen over Vista. Ik draai het nu al een tijdje, maar heb eigenlijk geen problemen. Ik had wel wat problemen met de IE browser, maar sinds ik Firefox heb geinstalleerd zijn alle problemen voorbij. groet, Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *