Antiek houten kastjes te koop!

Antiek houten kastjeIk bied twee hele mooie antiek houten kastjes te koop aan. Volgens mij hebben ze destijds ongeveer 1100 euro gekost; je kunt er op bieden vanaf 400 per stuk. Ik probeer ze te verkopen via Marktplaats, de nummer 1 marktplaats van Nederland. Maar ik heb de indruk dat Marktplaats uit zijn jasje aan het groeien is. Vlak nadat ik de omschrijving van de kastjes had voorzien van wat foto’s en de advertenties geplaatst had (onder Huis en Inrichting > Kasten | Dressoirs), waren ze al ‘afgezakt’ naar pagina 10. Daar kijkt dus geen hond meer naar. Beide kastjes zijn ongeveer 30 keer bekeken, en er is geen enkel bod uitgebracht.

Omdat een beeld weliswaar meer zegt dan 1000 woorden, maar bewegend beeld op zijn beurt weer meer dan 1000 foto’s, besloot ik een videoshoot te maken van de twee kasten, en vanuit Marktplaats een link op te nemen naar die video’s. Dat blijkt echter tegen de regels, dus ik moest de links verwijderen. Voor de geïnteresseerden: ze staan op mijn Flickr pagina (deze en deze), samen met de foto’s van de kastjes.

De enige mogelijkheid om een advertentie hoog in de lijst te krijgen bij Marktplaats, is door ervoor te betalen. Maar dat wil ik helemaal niet. Het zijn mooie kastjes, de foto’s en de video’s zouden voor zich moeten spreken. Helaas zijn de advertenties op Marktplaats een ‘commodity’, zodat je je moeilijk kan onderscheiden met een mooi of bijzonder artikel. Als je artikel een aantal pagina’s gezakt is, vindt niemand hem meer – tenzij iemand zoekt naar een unieke feature die jouw artikel toevallig heeft.

Dus dan maar dan omgekeerde weg: niet van Marktplaats naar buiten linken, maar van buiten naar Marktplaats linken. Bijvoorbeeld vanaf Hyves, of vanaf mijn eigen weblog:

Bieden maar!

Delen

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *